Підтримай законопроект «Про території Смарагдової мережі»

   Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 9Сьогодні, 15 липня, Верховна Рада України на позачерговому засіданні розглядатиме законопроект №4461 "Про території Смарагдової мережі". 

  Це один з євроінтеграційних законопроектів, яким імплементуються в українське законодавство основні положення Бернської конвенції про захист флори та фауни та двох директив ЄС – 92/43/ЄС "Про збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори" та  2009/147/ЄС "Про захист диких птахів".

   Смарагдова мережа – це загальноєвропейська мережа особливо цінних природних територій для збереження рідкісних видів флори та фауни та типів природних оселищ, які охороняються на європейському рівні.

   Мережа має мету зберегти види та екосистеми, які були визнані рідкісними на рівні всієї Європи.

   Приміром, серед тварин охороні підлягають чорний лелека, рись, орлан-білохвіст, бурий ведмідь та багато інших видів.

   Прикладом охоронюваного оселища є крейдяні гори Слобожанщини, цілинні степи, праліси, природні болота тощо.

   Від створення Смарагдової мережі в Україні залежатиме не лише збереження рідкісних видів та оселищ. Серед переваг – імідж нашої держави на міжнародній арені, зрушення на шляху до євроінтеграції, економічні вигоди та, найголовніше, – добробут громадян, що в умовах стрімкої зміни клімату напряму залежить від збереження дикої природи.

   Утім, Смарагдова мережа не запрацює без законодавчого фундаменту, яким має стати закон "Про території Смарагдової мережі".

   Підтримай цей законопроект!

Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 1Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 2Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 6Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 7Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 5Підтримай законопроект Про території Смарагдової мережі 8