Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності

    Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 6З 7 до 15 липня юні велотуристи Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді, в супроводі провідного фахівця з еколого - освітньої роботи Гетьманського національного природного парку Валентина Сталинського, узяли участь у велопоході І категорії складності територією 3 областей - Сумської, Полтавської та Харківської за маршрутом: м.Охтирка -с.Грунь - смт.Зіньків - с.Опішня - с. Диканька - м.Полтава - с.Коломак -с.Шарівка - с.Володимирівка - с.Городнє - м.Охтирка. За час походу діти подолали 285 кілометрів, здобули практичні навички їзди на велосипеді, вдосконалили техніку водіння та велотуризму.

   Під час походу юні туристи багато цікавого та пізнавального дізналися з історії, культури територій та населених пунктів, через які пролягав їх шлях: відвідали музей Остапа Вишні в селі Грунь, музей гончарства в селі Опішня та ін., познайомилися з духовними святинями, цікавими архітектурними спорудами, заповідними парками Диканським, Слобожанським, пам’ятками історії та природи, відомими людьми, відвідали Сковородинівські місця.

   Подорож видалася складною, але надзвичайно цікавою та захоплюючою, і допомогла загартувати та вдосконалити свої туристські знання!

Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 3Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 9Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 10Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 11Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 4Велотуристи з Охтирки здійснили похід І категорії складності 5