Розкривали секрети лугових квітів

Квіти, квіти... Чарівні квіти,
Кольорові, великі й малі...
Ви умієте душу зігріти,
Бо й самі ви — душа землі.

   А чи знали Ви, що квітами можна не тільки милуватися, але ще й лікуватися, і навіть використовувати для таємного вираження почуттів!

   Сьогодні, 28 липня на березі річки Охтирка, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Кварта Наталія разом з вихованцями Малої академії наук провели майстер-клас по виготовленню закладки із лугових квітів. Під час заняття обговорили різносторонність корисних властивостей деяких лугових квітучих трав.

   Волошка є символом вірності, делікатності, простоти і витонченості. Про смирення і покірність скаже букетик дзвіночків. Ромашку прийнято дарувати, коли бажаєте людині багатства і здійснення бажань. Квітка є ознакою терпіння і витримки.

   Звіробій - в народній медицині цінується як одне з найсильніших лікарських засобів, що допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нервової системи, головного болю, проблемах з легенями.

   А ось наприклад, чортополох, як в народі кажуть - будяк – колюча трав’яниста рослина, з одного боку - бур’ян , а з іншого - високо шанована рослина, яка зображена на гербі Шотландії і є їх символом. На честь його названий лицарський ордер – чортополох.

   Тож пам’ятайте, що квіти не тільки милують око, а ще несуть в собі багато користі та загадкових цікавинок!

Розкривали секрети лугових квітів 1Розкривали секрети лугових квітів 2Розкривали секрети лугових квітів 4