Щодо заборони полювання

До уваги мисливців   Гетьманський національний природний парк інформує мисливців.

  У зв`язку з відкриттям сезонного полювання на пернату дичину, Гетьманський національний природний парк повідомляє мисливців щодо заборони полювання на територіях ПЗФ згідно ст.21,18 закону України “Про природно-заповідний фонд” та ст.20 п.2 закону України “Про мисливське господарство та полювання”

   Зауважимо, що у разі порушення режиму охорони настає кримінальна відповідальність:

Стаття 248. Кримінального кодексу України.

Незаконне полювання

  Порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істот­ну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, — караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмежен­ням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

   Також зросла в рази шкода за знищення пернатих:

Постанова Кабінету Міністрів України: від 24липня 2013 р. № 541. Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд.                                

Наприклад: норець - 469грн; гуси - 938грн; інщі качкові - 469грн.

Шановні мисливці, просимо не порушувати правила природоохоронного законодавства та зберегти фауну дикої природи для наступних поколінь.