Чисте повітря - здорова планета

Чисте повітря здорова планета 4    Перше, що ми робимо, коли з’являємося на світ — це вдихаємо повітря.

   А чи замислювались Ви, що близько 25% всього повітря, що ми вдихаємо, йде на харчування головного мозку? Ні для кого не секрет, що саме прогулянка лісом дарує людині не тільки здоров'я, повноцінний відпочинок, а й музику звуків і неймовірні картини природи. Ліс очищує повітря не тільки від шкідливих домішок, а й від бактерій та інших мікроорганізмів.

  7 вересня світ відзначає Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба. На території Гетьманського НПП, провідний фахівець з екологічної освіти Кварта Наталія поспілкувалася з матусями та бабусями, які прогулювались лісом разом з дітками. На превеликий жаль, проблема забруднення навколишнього середовища вже давно увійшла в число глобальних проблем сучасності. На сьогодні діяльність людини супроводжується забрудненням різних сфер навколишнього середовища: води, повітря, ґрунту.

   Що може зробити кожен з нас у повсякденному житті, щоб зменшити забруднення повітря та атмосфери: частіше ходити пішки, їздити на велосипеді по місту, вибирати економічні автомобілі, купувати сезонні продукти, перейти на видобуток екологічно чистих видів енергії, використовуючи силу вітру, сонячні промені, потоки води.

   Цей день дає нам змогу замислитись, що природа щедра до нас. Чисте повітря є життєво необхідним для нашого здоров'я, особливо з урахуванням пандемії. Тож відплатіть природі своєю добротою, увагою, турботою, чемною поведінкою і вона стане більш щедрою для нас!

Чисте повітря здорова планетаЧисте повітря здорова планета3Чисте повітря здорова планета4