Звідки походить історія журавля?

   Журавель - це символ свободи, вірності та любові. Він завжди був улюбленцем українського народу. З давніх часів письменники всього світу намагалися донести до людей наскільки сильні, мудрі і величні ці птахи. Більшість людей бачить його тільки на малюнках або відео, а вихованцям КЗПО Палацу дітей та юнацтва Тростянецької міської ради (керівник гуртка Лариса Усенко) поталанило побачити справжнього на запрошення Краснікова М.О. у музеї Нескучанського лісництва .

   Заступник начальника відділу еколого-освітньої роботи Гетьманського національного природного парку Наталія Євдокимова розповіла школярам про цікаві факти з життя журавлів, походження цього птаха, про їх повсякденне життя та поведінку, харчування, основні середовища існування на території Гетьманського парку й загалом в Україні. Занепокоєння у дітей викликала інформація про те, що сірий журавель рідкісний вид і занесений до Червоної книги, тому цей птах потребує турботливого ставлення з боку людини. Знищення місць гніздування, вирубування лісу, осушування водно-болотних угідь, використання отрутохімікатів призводять до зменшення чисельності журавля.

   Щира зацікавленість та бажання до пізнання тваринного світу рідного краю засвідчує позитивний розвиток виховання підростаючого покоління в дусі природоохоронного світосприйняття.

   Інтерактивною та найбільш захопливою частиною спільної роботи для юних дослідників стало творче конкурсне завдання, у якому дітлахи зображали журавля сірого з природного матеріалу.

Звідки походить історія журавля 1Звідки походить історія журавля 2Звідки походить історія журавля 5Звідки походить історія журавля 7Звідки походить історія журавля 6Звідки походить історія журавля 11