Зустріч з природою - справжнє свято

    Охтирщина - земля наших предків, багата історією, гарна природою.

   Хіба хто відмовиться піти у похід лісовими стежками, здійснити річковий перехід на байдарках, мандрувати влітку на велосипедах, а взимку на лижах?  

   Що може бути кращим, ніж зустріч з рідною природою! Простір полів, хащі лісів, блакить озер; спостереження за життям звірів, пташині концерти вранці та ввечері.Можна ще довго перераховувати все, що чекає на туриста. Тому їх лави з кожним роком поповнюються. Перш, ніж "новачків" зарахують до лав туристів, їм необхідно багато чого навчитися. Мандруючи берегом річки Ворскла, провідні фахівці з екологічної освіти та рекреації Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана та Сталинський Валентин розповідали дітям про туристичні правила, лікарські рослини, корисні та шкідливі ягоди, про правила поводження з вогнем, про сміття та багато іншого.

   Діти зробили висновок, що справжній турист - це друг і захисник природи, котрий турботу про неї вважає своїм святим обов’язком. Він не рубатиме живе дерево заради жердини і кілків для намету, а скористається сухостоєм. Він не забруднюватиме річки сміттям і недоїдками, не забуде старанно загасити вогнище і не перетворить своє перебування в гостях у природи на стихійне лихо для її мешканців – тварин, птахів, рослин.

   Бережіть і охороняйте рідну природу. Тоді зустрічі з нею стануть для вас справжнім святом. Цікавих вам походів!

Зустріч з природою справжнє свято 1Зустріч з природою справжнє свято 4Зустріч з природою справжнє свято 2