Увага, важлива інформація!!!

інфо полюванняГетьманський національний природний парк інформує мисливців. У зв`язку з відкриттям сезонного полювання на хутрового звіра Гетьманський національний природний парк повідомляє мисливців щодо заборони полювання на територіях ПЗФ згідно ст.21,18 закону України “Про природно-заповідний фонд” та ст.20 п.2 закону України “Про мисливське господарство та полювання”. Зауважимо, що в разі порушення режиму охорони настає кримінальна відповідальність: Стаття 248. Кримінального кодексу України.

Незаконне полювання. Порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істот­ну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, — караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмежен­ням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Також зросла в рази шкода за знищення тварин: Постанова Кабінету Міністрів України: від 24липня 2013 р. № 541. Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд. Наприклад: заєць – русак - 938грн; козуля - 8800грн; свиня дика - 11000грн.

Шановні мисливці, просимо не порушувати правила природоохоронного законодавства та зберегти фауну дикої природи для наступних поколінь.