У природі немає ніякого сміття

У природі немає ніякого сміття 3   Усе створене природою слугує початком чогось нового. Але люди, у процесі життєдіяльності, створюють сміття, з яким не знають що робити. Стає все менше і менше місць, де його можна розмістити.

   Нитки, папір, картон, пластикові пляшки, тощо - речі, які здавалися б давно непотрібними.  Виявляється, їх можна перетворити на нові і вони стануть  функціональними предметами декору, або оригінально доповнюватимуть  інтер’єр.

   У рамках спільного проєкту «Даруємо  нове життя старим речам» з Гетьманським національним природним парком до дня вторинної переробки сировини  вихованці Охтирського міського центру позашкільної освіти – Малої академії наук учнівської молоді,  здобувачі освіти Охтирських загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів №6, №9, Пологівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів разом з педагогами та своїми батьками добре пофантазували, щоб на світ з’явилися оригінальні речі, адже «Нове - це добре забуте старе».

   Участь у спільному творчому проєкті дала змогу дітям відчути себе значимими у цьому світі, отримати радість від роботи, гордість за досягнуті результати.  Творчі роботи юних умільців зібрані у  віртуальну виставку. 

https://youtu.be/Lqex7lVIr64 

  Сьогодні у  світі особливий інтерес до виробів ручної роботи. Вони користуються великим попитом. Звичайно, учасники проєкту усвідомлюють, що перетворити все сміття в Україні на творчі об'єкти неможливо. Вони закликають кожного  замислитись над необхідністю належної переробки побутових відходів. Адже, коли кожен усвідомить власну відповідальність за екологічну ситуацію в країні, хижацьке забруднення природи зменшиться бодай на трішки.

У природі немає ніякого сміття 1У природі немає ніякого сміття 2У природі немає ніякого сміття 4