Про встановлення заборони вилову водних живих біоресурсів на зимувальних ямах у водоймах розташованих на території Гетьманського НПП

   Про встановлення заборони вилову водних живих біоресурсів на зимувальних ямахВідповідно до проекту «Організації території Гетьманського національного природнього парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів». Затвердженого наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища від 31.12.2013 №562.

Зі змінами відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 23.08.2018 № 312.

Книга 3

Додаток 5

«Режим використання водойм для здійснення любительського і спортивного рибальства в межах Гетьманського національного природнього парку» пункт 1.8 забороняється лов водних живих ресурсів на зимувальних ямах від льодоставу або з 1 грудня – в залежності, що настане раніше, до скресання криги або до останнього числа лютого, в залежності, що настане пізніше.

Відповідно до Книги 2 пункт 3.9.3.заходи щодо розвитку рибного господарства.

На річці Ворскла в межах Гетьманського НПП виділені акваторії, що підлягають особливій охороні – зимувальні ями та нерестилища. Зокрема зимувальні ями знаходяться:

- акваторія біля с. Чернеччина Охтирського району, біля бази відпочинку «Славна» від гирла р. Охтирка вгору проти течії до автомобільного мосту площею 12 га;

- акваторія біля села Куземин Охтирського району від греблі проти течії на відстані 500 м, площею 10 га;

- акваторія біля села Кам’янка Охтирського району від залізничного мосту за течією до кінця острова площею 5 га;

- урочище «Лиман» акваторія біля села Боголюбове Охтирського району від гирла р. Боромля вниз за течією до місця розгалудження русла річки, площею 10 га.

Проведення любительського і спортивного рибальства в таких місцях має значні обмеження і повинне здійснюватись з суворим дотриманням встановлених правил.