Розуміючи – оберігай!

   Зберегти природу планети Земля – одне з найважливіших завдань сучасності. Нинішнє покоління жителів Сумщини відповідальне за майбутнє природи рідного краю.

   Сьогодні, 22 листопада відбулася зустріч фахівця з екологічної освіти Гетьманського НПП Кварти Наталії із завідуючою бібліотеки- філії №4 КЗ «Охтирська публічна бібліотека», яка обслуговує мешканців Староіванівського старостинського округу Тихою Оксаною. Під час зустрічі обговорили питання про подальшу співпрацю. Від Гетьманського національного природного парку було передано староіванівській бібліотеці №4 декілька примірників книги«Розуміючи – оберігай: ТВАРИННИЙ СВІТ СУМЩИНИ». Даний навчально-методичний посібник узагальнює накопичені майже за 250 років матеріали з фауни хребетних тварин Сумщини, відображає дані про кожний вид, його особливості, зміну чисельності, охоронний статус.

  Книга написана на основі аналізу нинішнього стану тваринного світу та завдань природоохоронної роботи в Сумській області, тому вона буде потрібною як для працівників служби охорони навколишнього природного середовища, так і корисною і цікавою для учнів, учителів, керівників гуртків та краєзнавців.

Розуміючи оберігай 1Розуміючи оберігай 2Розуміючи оберігай 3