Вчимося бути відповідальними за домашніх улюбленців

   Емоції, які дарує нам спілкування з домашніми улюбленцями – безцінні! Ми живемо з ними «пліч-о-пліч» протягом багатьох століть. Вони стали повноправними членами сім’ї у багатьох родинах і допомагають побороти самотність та покращити настрій.

  24 листопада, напередодні Всесвітнього дня домашніх тварин, для вихованців Комунального закладу позашкільної освіти «Палацу дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради, керівник Лариса Усенко, проведено екологічне заняття на тему «Вчимося бути відповідальними за домашніх улюбленців». Заступник начальника відділу еколого-освітньої роботи Гетьманського національного природного парку розповіла гуртківцям про історію одомашнення тварин, цікаві факти з їх життя, нагадала правила поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами на вулиці, а також ознайомила з чинними правовими нормами, що стосуються захисту тварин від жорсткого поводження з ними. Діти із задоволенням ділились розповідями про своїх чотирилапих друзів, про їхній характер та звички, розгадували мову тіла тварин. А на закріплення здобутих знань діти відвідали Тростянецьку приватну ветеринарну клініку, де головний ветеринарний лікар Клімашевський В.П. поділився цікавою розповіддю про правила догляду за домашніми тваринами, про особливості їх харчування, характер та звички. Діти мали унікальну можливість побачити, де саме та якими медичними препаратами лікуються тваринки.

  Цей тематичний день ще раз переконливо доводить, що навчати дітей людяності вкрай потрібна справа, яка з часом допоможе дитині краще зрозуміти і полюбити цей світ та поважати тих, хто слабший!

Вчимося бути відповідальними за домашніх улюбленців 5Вчимося бути відповідальними за домашніх улюбленців 4Вчимося бути відповідальними за домашніх улюбленців 7