Птахи потребують людського захисту

    У наш край поступово підкрадається  зима. І наші  друзі  птахи  потребують людського захисту. Адже снігові хурделиці, морози можуть згубити багато птахів. Вже сьогодні пора потурбуватися про  пернатих друзів. Чи треба підгодовувати пташок взимку? Як правильно піклуватися про птахів у цю пору року? 

   У рамках акції «Підгодуй птахів узимку» провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана завітала до школярів 2, 3 класів Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №9 (класні керівники Скорик Людмила, Коваленко Лілія ) та розповіла про зимуючих птахів, видове різноманіття птахів рідного краю, їхнє значення та практичну цінність у житті людини. Учні з цікавістю взяли участь у пташиному  квесті та дізналися про те, де живуть птахи, чим вкрите тіло птахів, як з’являються на світ пташенята, з чого птахи будують гнізда.

   Саме під час таких нестандартних завдань , у дітей виховується дбайливе ставлення до птахів, бажання їм допомагати у зимовий період, ставитися до пернатих друзів бережливо.  

Слід усім запам’ятати:

Пташок треба захищати.

Їх оселі не руйнуй,

Краще взимку підгодуй!

Птахи потребують людського захисту 1Птахи потребують людського захисту 3Птахи потребують людського захисту 2