Птахи – частина природи

   Любов до природи – це любов до Батьківщини, до свого народу. Це наш світогляд, наша мораль, весь спосіб нашого життя. Невід’ємною частиною нашого життя є птахи. Вони поширені скрізь, де є сприятливі умови для їхнього життя.       Найгарніший куточок природи залишається мертвим, якщо його не оживляють птахи. Птахи – частина природи, без яких її врода була б неповною. 

   Створити мотивацію, яка б активізувала бажання дітей, дізнатися нову інформацію про птахів, особливості поведінки, вплив на життя людини – мета провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського національного парку Суслової Оксани. Учні групи продовженого дня Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 (вчитель Жовба Ліана) завжди з нетерпінням чекають на нові зустрічі. Бо саме вони допомагають дітям розкрити нові сторінки природи .  Сьогодні школярі через гру дізналися, яку важливу роль відіграють птахи в нашому житті й житті природи.

   Чим може віддячити людина птахам за їхню турботу про природу? Звичайно, бережливим ставленням до всього живого, а також до пташок. Тому потрібно їх охороняти, знову і знову нагадувати про прості правила поводження людини у природі.

Поки жити планета буде,

Поки світ ще в полоні краси,

Бережіть птахів, людоньки – люди,

Хай чарують нас їх голоси.

Птахи частина природи 1Птахи частина природи 2Птахи частина природи 3