Допоможемо вижити у голодний і холодний час

     Зима – це пора року, коли вся природа поринула у глибокий сон. Єдине, що нагадує нам про те, що природа жива – це птахи, які своїм голосом звеселяють холодний  пейзаж . Але це тільки для нас, людей , птахи взимку – радість. Для них наступає найважчий період життя. Саме про це говорила на лісовій прогулянці вихідного дня провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана з вихованцями гуртка «Спортивний туризм» (керівник Сталинський Валентин) та їх батьками. 

   Юні туристи – народ кочовий. Тому вони не можуть постійно підгодовувати птахів у одній годівничці. Але альтернатива завжди є! От і вирішили, що кожен приєднається до екологічної  акції  «Піклуємося про зимуючих птахів» і буде робити намисто зі смаколиків і розвішувати прямо на дерева. Сьогоднішнім намистом стали звичайнісінькі бублики на мотузці.

   Діти познайомилися з життям птахів рідного краю, дізналися про їх звички та вподобання. Батьки також залюбки відповідали на запитання, пізнавали світ разом зі своїми дітьми, навіть, виконували ролі, перевтілюючись у пернатих.

Прогулянка вийшла не тільки цікавою, але й корисною та пізнавальною. 

   Нехай  завжди на пташиному столі буде розмаїття. Допоможемо  вижити  у  голодний і холодний час тим птахам, які  восени не залишають рідний край, а залишаються зимувати.  А птахи сповна віддячать нам влітку за нашу турботу.

Допоможемо вижити у голодний і холодний час 4Допоможемо вижити у голодний і холодний час 1Допоможемо вижити у голодний і холодний час 5