Підгодовування птахів взимку: як, коли і чим правильно годувати пернатих

    Зима - улюблена багатьма з нас пора року, і не варто забувати, що саме в цей період пернаті потребують нашої допомоги, щоб вижити. Але допомагаючи птахам, важливо робити це правильно, щоб не завдати шкоди їхньому здоров'ю.

   Гуляючи сквером або алеєю, ми часто бачимо розвішані на гілках дерев та кущів годівнички, зроблені з пластикових пляшок. Вони зазвичай пусті або набиті розмоклими чи замерзлими грудками хліба, їх сумно розгойдує вітер, і жодної пташки поруч не спостерігається. Не надто привабливо виглядає, чи не так? А між іншим, підгодівля птахів у місті взимку — найкращий спосіб одночасно спостерігати цікавих пернатих сусідів та допомогти їм у скрутний період. І навіть найскромніша годівничка може стати у нагоді. Але тут також є свої залізні правила та маленькі хитрощі.

   Коли варто починати підгодовувати пташок, які годівниці їм підходять, чим годувати і як не нашкодити та яких гостей можна на них побачити? Про усі ці тонкощі пташиного життя 14 грудня на екологічному уроці «Як подружитися з пташкою?» дізналися учні 2 класу (вчитель Худолій Н.І.) Філії №4 Закладу загальної середньої освіти №3 Тростянецької міської ради. До цього заняття діти разом зі своїми батьки готувалися заздалегідь: майстрували годівнички, додавши їм естетичного та оригінального вигляду та малювали малюнки. По завершенню екологічного уроку усі разом вирушили розвішувати годівнички та частувати пернатих улюбленими смаколиками.

Підгодовування птахів взимку як коли і чим правильно годувати пернатих 2Підгодовування птахів взимку як коли і чим правильно годувати пернатих 7Підгодовування птахів взимку як коли і чим правильно годувати пернатих 6Підгодовування птахів взимку як коли і чим правильно годувати пернатих 5Підгодовування птахів взимку як коли і чим правильно годувати пернатих 3Підгодовування птахів взимку як коли і чим правильно годувати 5