Для чого тваринам потрібні хвости

   Важко уявити без хвоста білку чи лисицю. Для чого тваринам хвіст? Багато з нас неодноразово ставили таке питання. Що взагалі означає для тварин придаток, який прироблений ззаду їх тулуба?

   Про це розбиралися «чомучки» на екологічному занятті «Для чого тваринам потрібні хвости?», яке провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана, для учнів перших класів Охтирської загальноосвітньої школи I- III ступенів ім. Б.Д. Антоненка-Давидовича (класні керівники Шейко Вікторія, Бєлова Ірина).

  Можливо він нікому не потрібен? Виявляється, ні, дуже навіть потрібен! Хвіст відіграє важливу роль у житті тварин. Вони користуються ним по-різному. Одним він потрібен для захисту, іншим – для полювання, а третім для пересування. Виявляється, за допомогою хвоста можна «спілкуватись», зігріватись. Без хвоста птахи літатимуть важко і незграбно: він допомагає їм знайти легкість і рухливість в повітрі, а риби просто не зможуть плавати.

  Наприкінці заняття школярики виготовили мишку зі шкаралупи грецького горіха та пластиліну.

Для чого тваринам потрібні хвости 6Для чого тваринам потрібні хвости 3Для чого тваринам потрібні хвости 1Для чого тваринам потрібні хвости 2Для чого тваринам потрібні хвости 5Для чого тваринам потрібні хвости 4