Вчилися турбуватися про братів наших менших

   Вчилися турбуватися про братів наших менших 1Вчилися турбуватися про братів наших менших 2Холодно надворі. Все навколо вкрито снігом — і земля, і дахи будинків і дерева. Ставки й ріки закуті кригою, заметені снігом поля й ліси.

   Тільки на снігу видно, хто залишив свої сліди. Птахи від холоду настовбурчилися, розпушилися, на м'ячики стали схожі. Так і дивляться, чим би їм підживитися. Голодно взимку їм у лісі, ось вони й летять ближче до людської оселі, щоб підгодуватися. У лісових звірів своє життя хто на полювання виходять, хто у лігві чи дуплі сидить.
   Взимку всі стараються сховатися від морозу, від холодного крижаного вітру, і кожен по-своєму зимувати пристосувався. Саме про це розповідала на зустрічі з учнями 4 класу Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №9 (вчитель Шандиба Людмила) провідна фахівчиня з екологічної освіти Гетьманського національного парку Суслова Оксана. 

   Чи можемо ми допомогти звірятам? Так. Обговоривши правила підгодівлі птахів і звірів, школярі пообіцяли взимку турбуватися про братів наших менших.