Цінуй,відновлюй,люби!

 Цінуй управляй відновлюй люби 2  Людина живе в оточенні  природи. У давнину наші пращури майже повністю залежали від неї. З часом, вивчивши її, навчилися не лише пристосовуватися, але й активно змінювати її в бажаному для себе напрямі. Вплив господарської  та інших видів діяльності людини на природне середовище зростає з року в рік. Доволі часто цей вплив завдає невиправних змін природі. Надмірне промислове будівництво, вирубування лісів, осушення заболоченої місцевості призводить до зникнення рослин і тварин на великих площах.

   У рамках відзначення Дня водно-болотних угідь, 3 лютого під назвою «Цінуй-управляй-відновлюй-люби » представник Гетьманського НПП Наталія Євдокимова провела екологічну годину спілкування для учнів 3-А та 3-Б класів (учителі Желєзна І.В. та Курська Н.Д.) Закладу загальної середньої освіти №5 Тростянецької міської ради.

   У ході заходу з’ясували, що в природі не буває красивого й потворного, корисного й шкідливого, усе пов’язане одне з одним, одне одному потрібне, а отже й корисне. Природне середовище було, є і буде незмінним партнером людини в її повсякденному житті.

   Маємо надію, що отримані знання дітей про цінність водно-болотних угідь, знайомство з загадковим світом тварин, рослин, з особливостями їх поведінки, проблемами, які виникають в їх житті, дуже часто з вини людини, дадуть можливість школярам відчути особисту відповідальність за майбутнє нашої природи.

 

Цінуй управляй відновлюй люби 7Цінуй управляй відновлюй люби 3Цінуй управляй відновлюй люби 5