Що необхідно знати під час екскурсії в природне середовище

   Відпочинок на природі відновлює наші сили, заспокоює нервову систему, дає наснагу для творчості. Дуже багато людей люблять “побродити по лісу”, часом наодинці, а то й організованими групами (туристичні походи). З настанням весняного періоду розпочинається час проведення екскурсій у природне середовище. Особливо люблять такі прогулянки діти, молодь. Але в лісі на людину може чекати багато неприємних несподіванок: вона може заблукати, її може вкусити гадюка чи якась комаха або навіть звір. Тому треба знати, які заходи необхідно здійснити перед початком подорожі та як себе поводити в разі виникнення небезпеки.

   Про правила безпечної поведінки на природі: як запобігти та як допомогти?, саме такі актуальні питання обговорювали на семінарі-тренінгу 23 лютого у приміщенні Тростянецької публічної бібліотеки вчителі фізичного виховання закладів загальної середньої освіти Тростянецької міської ради, у якому взяли участь і представники Гетьманського національного природного парку. Досвідом своєї роботи з учасниками заходу поділилася завідуюча відділом спортивно-масової роботи КЗПО Палацу дітей та юнацтва Лариса Усенко, провідний фахівець з рекреації Гетьманського НПП, керівник гуртка «Спортивний туризм» Охтирського міського центру позашкільної освіти – МАН Валентин Сталинський та представник КЗПО Палацу дітей та юнацтва Тростянецької міської ради Анатолій Заяц.

Що необхідно знати під час екскурсії в природне середовище 3Що необхідно знати під час екскурсії в природне середовище 1Що необхідно знати під час екскурсії в природне середовище 2