Посвята у юннати

Посвята у юннати 13   З метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування у неї екологічної культури, залучення її до практичної природоохоронної роботи та інших біологічних напрямів, підвищення ефективності навчально-дослідної роботи вихованців, учнів на навчально-дослідних земельних ділянках і задоволення потреб у професійному самовизначенні та творчій самореалізації Охтирський МЦДЮТ приймає активну участь у щорічній Всеукраїнській акції «День юного натураліста». У рамках цієї акції вихованці позашкільного закладу приймали участь у екологічному суботнику, конкурсі малюнків: «І ромашка, і цвіт, і трава - Рідного краю казка жива», у заняттях на екологічну тематику та презентаціях наукового товариства. 

   Але з великим нетерпінням молодші школярі чекали Посвяти у юннати, яка відбулася 12 жовтня 2013р. До цього приємного свята готувалися і адміністрація, і методист екологічного напрямку Скафа Віталія Михайлівна, і керівники Хорошун Віра Валентинівна, Опаленко Оксана Петрівна, Лисенко Валентина Василівна,Михайлова Тетяна Валентинівна, Дмитриченко Наталія Сергіївна, і навіть старші гуртківці. Виступ агітбригади супроводжувався девізом : «Ми врятуємо красу, а краса врятує світ», а Лісовичок закликав шанувати природу. Чотири команди («Екостарс», «Лісовички», «Невгамовні», «Комета»), щоб здобути звання юннат, повинні були пройти певні етапи. На кожному з яких чекали різноманітні завдання: це знання лікарських рослин, їстівних грибів, мешканців лісу. Приймаючи участь у конкурсах, діти вивчали правила поводження у лісі, біля вогнища, правила збору грибів, поповнювали свої знання щодо годівлі звірів і птахів.Посвята у юннати 8

     Цього дня вихованці ОМЦДЮТ очистили навколишню територію від бруду, чим подали гарний приклад відвідувачам лісу. Зібране сміття допомогли вивезти з лісу працівники Гетьманського НПП.

   На завершення заходу відбулося нагородження команд грамотами і частування щойно звареною смачною польовою кашею.

 

Гість свята провідний спеціаліст з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку

Суслова Оксана Вікторівна