Сонце - найвеличніше, що можуть бачити очі людини

   Сонце – джерело життя на Землі. Воно дарує радість і силу, укріплює тіло, дух, розум та серце.

   Сонце дає нам світло і тепло,  завдяки чому існують рослини, тварини і, звичайно, живемо ми – люди.  

   Крім того, Сонце, впливаючи на склад атмосфери, забезпечує нас повітрям, придатне для дихання, і водою, без якої все живе гине. Без Сонця повітря б стало океаном з рідкого азоту, а вся вода замерзла б. 

   День Сонця запровадило 25 років тому – 1994-го - Міжнародне товариство сонячної енергії (ISES-Europe).

   Це добра нагода для відповідних організацій, експертів та громадськості  вкотре показати чудові можливості сонячної енергетики, привернути суспільну увагу до поновлюваних джерел енергії.

   Енергія Сонця – чиста, без токсичних чи радіоактивних відходів, не засмічує атмосферу жодними викидами. До того ж її легко використовувати.

   Щороку в заходах до Дня Сонця бере участь близько 20 країн, і їхня кількість постійно зростає.

  Цьогоріч День Сонця разом з провідною фахівчинею з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Сусловою Оксаною відзначили і вихованці мистецького напрямку Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді. Діти представили свої роботи у різних техніках.

   Фахівці  стверджують, що сонячне світло виробляє гормон щастя.  Тому треба більше часу проводити під сонечком, радіти і бути щасливими вже від того, що воно у нас є.

Сонце 2Сонце 4Сонце 5