Бережімо птахів!

   12 травня відбувся другий дистанційний вебінар "Що птахи роблять весною?", учасником якого стала провідна фахівчиня з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана. 

   Орнітологиня Ганна Кузьо, яка працює з Франкфуртським зоологічним товариством, розповіла про особливості весняного життя пернатих: синиць, вивільг, дятлів, повзиків, довгий чорної, голуба-синяка, припутня, ремеза, солов'я, очеретянки ставкової, сороки та ін. Особливу увагу звернула на пташину конкуренцію, пташиний реюз, пташиний моббінг. Цікавою була розповідь про гніздові території,  будівельні матеріали для сімейного гнізда, відкладання яєць, догляд за пташенятами, ворогів.

   Орнітологиня познайомила учасників з найпоширенішими пернатими України. Зупинилася на міграції бджолоїдок, лелек. Розповіла для чого важлива мертва деревина.

   Життя птахів - цілий світ природи. Це діти повітря. Вони можуть підніматися вище хмар, перелітати через пустелі і моря. Це наші помічники, захисники полів, лісів, садів від шкідників. 

   Пам'ятаймо про це. Бережімо птахів! 

Бережімо птахів 2Бережімо птахів 3Бережімо птахів 6