День любові до дерев

   Неможливо переоцінити величезне значення дерев в житті людини. Цей природний захисник навколишнього середовища відіграє важливу роль в очищенні від різноманітних фізичних та хімічних забруднювачів.

   16 травня за екологічним календарем відзначається День любові до дерев.

   Це довгоживучі організми на Землі, вони ніколи не помирають від старості, які здатні спілкуватися та захищатися від нападників комах. У них є те, за що їх любити, але є також кілька досить дивних фактів про них.

   Дерева існують лише останні 10% усієї історії Землі. Деякі не мають стелі зростання. Вони допомагають один одному відбиватись від хижаків. Дерева можуть "розмовляти" один з одним і навіть ділитися поживними речовинами. Доведено, що просто дивлячись на дерева, ми почуваємося щасливішими, менш напруженими і більш творчими. Дерева – необхідні компоненти багатьох природних екосистем і важливі елементи в створенні штучних ландшафтів. Вони утворюють сприятливий мікроклімат, покращуючи умови життя, і завжди займали особливе місце в житті людей. Такі дерева як верба, дуб, тополя є символами України, а каштан – зеленим символом Києва. Ліси забезпечують середовище для всіляких рослин і тварин, є джерелом цілого ряду лікарських рослин, ягід, фруктів і горіхів. Про значення дерев для життя людини розповіла українським школярам представник Гетьманського національного природного парку Наталія Євдокимова.

   Любіть дерева, адже вони відчувають вашу любов! І пам'ятаймо, що це дорогоцінний ресурс, створений природою!

день любові до дерев 3день любові до дерев 5день любові до дерев 4