Бджола - трудівничка

2Бджола трудівниця   20-го травня весь світ святкує День бджоли. Цей день дає нам змогу зрозуміти, на скільки важливі ці та інші маленькі, на перший погляд не помітні комахи для людства.

   Уявіть собі, що майже 90% дикорослих рослин та 75% провідних світових сільськогосподарських культур залежать від запилення. У бджіл дуже розвинений нюх, тому вони здатні «відчути» запах квітів за кілометр від себе. Збираючи мед, одна бджолосім'я здатна пролетіти за день сумарну відстань, рівну довжині екватора. Бджоли – єдині комахи на землі, які можуть виготовляти їжу для людини. Бджолиний мед – ні з чим не зрівняється за харчовим та цілющими властивостями продукт, це справжнє диво природи, її великодушний дарунок. Він вміщує більшість елементів таблиці Менделєєва, насичений амінокислотами і багатьма іншими біологічно активними сполуками! А чи замислювались Ви, чому бджоли гудуть? Відповідь досить проста – бджоли дуже швидко рухають своїми крилами, до двохсот помахів в секунду, через що і з'являється специфічний гул.

   Тому, щорічно відзначаючи Всесвітній день бджіл, ми можемо підвищити поінформованість про важливу роль, яку бджоли та інші запилювачі відіграють у збереженні здоров'я людей та планети. Ми всі можемо зробити свій внесок у допомогу бджолам!