Загін пухнастих (і не дуже) оборонців

   Від повномасштабного російського вторгнення в Україну страждають не тільки люди та інфраструктура, а й тварини. Українці беруть домашніх улюбленців у бомбосховища, разом евакуюються в безпечніші місця: багато кілометрів несуть собак і котів на руках, на плечах, у переносках, рюкзаках і коробках, везуть у машинах, автобусах і потягах.

   Чимало людей виїжджає разом з тваринами за кордон.

   Провідна фахівчиня з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксана Суслова зібрала історії "Загін пухнастих (і не дуже) оборонців" про домашніх улюбленців у учнів Охтирських загальноосвітніх шкіл №5, №6, №9, імені Б.Д. Антоненка-Давидовича.

   Діти зазначають, що їхні хатні тваринки дуже змінилися. Дехто боязливо ставився до людей, а тепер любить леститися та обійматися, хтось не любив поїздки, але, відчуваючи настрій господарів, жодного разу не подав звуку під час довгої дороги, а хтось навчився бігти в сховище раніше за всіх, коли лунають сирени.

   Тварини допомагають нам пережити війну – своїми кумедністю, ніжністю або просто присутністю.

   Діти поділилися світлинами,  зробленими під час війни та історіями про те, як тварини заспокоюють їх під час війни, чим допомагають, як реагують на війну та чому бути з ними – так важливо в цей важкий час.

Загін пухнастих і не дуже оборонців 5загін пухнастих 1Загін пухнастих і не дуже оборонців 3