3 червня день велосипедиста

   Велосипед - це дуже тихий, надійний, корисний для здоров'я і екологічний вид транспорту. У багатьох країнах світу є розвинена інфраструктура для велосипедистів, а велосипед вважається повноцінним видом транспорту нарівні з автомобілем.

   Досвід їзди на велосипеді мають майже всі і зазвичай з цим транспортним засобом пов’язані яскраві дитячі спогади, адже саме в дитинстві більшість з нас навчилися на ньому кататися. Велосипед є настільки універсальним, доступним людським помічником, що йому присвятили спеціальне свято — Всесвітній день велосипеда (World Bicycle Day), який відзначається щорічно 3 червня. 

   Цей день також відзначають всі велосипедисти - як професіонали, так і любителі.

   Їздити на велосипеді не тільки приємно, але і корисно, адже це зміцнює серцево-судинну систему, знімає стрес і допомагає скинути зайву вагу. Сьогоднішнє свято - хороший привід навчитися кататися на велосипеді, якщо ви ще не вмієте.

   У День велосипеда підіймаються питання захисту навколишнього середовища, оскільки цей транспорт вважається дуже екологічним.

   Тому Всесвітній день велосипеда можна вважати важливою й приємною подією, яка робить наш світ трохи чистішим, здоровішим та щасливішим.

   Наголошуємо, що задля вашої безпеки на період дії воєнного стану в Україні, варто утримайтись від зайвих відвідувань теритоpії НПП . Це стосується як піших прогулянок, так і велопоїздок.

   Робота із пошуком вибухонебезпечних предметів  все ще триває!

3 червня день велосипедиста 73 червня день велосипедиста 53 червня день велосипедиста 3