Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів

   Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів 1Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів 23 липня — Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Тож жителів усіх куточків планети Земля просять забути про звичні пакети та хоча б один день прожити день без них.

   Одним із принципів сьогодення є збереження довкілля та зменшення засилля поліетилену та пластику.

   Якщо ви ще не ходите в маркет зі своїми торбинками — просто задумайтеся над цією інформацією: за даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок, лише до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, в тому числі, й пакетів. За різними підрахунками для розпаду одного пакету потрібно 100 років. При цьому в середньому людина використовує його лише 20 хвилин. Пакети розносить вітер по вулицях, полях, лісах та водних об’єктах. Вони зберігаються досить тривалий час і не піддаються біологічному розкладанню. Таким чином, утворюють стійке забруднення довкілля.

   Мета Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів – сформувати нову екологічну поведінку, привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами. Акції, що відбуваються цього дня по всьому світу також спрямовані на популяризацію доступних екологічних рішень на заміну поліетилену.

   В наш час жити в стилі ЕСО може бути економічно вигідно.  Ваш маленький крок може врятувати цілу Планету! Візьміть із собою завтра в магазин екоторбину, паперовий пакет чи навіть стильну плетену сумку «авоську». А ще краще — зробіть це постійною звичкою!

   Давайте разом подбаємо про майбутнє, адже це так просто — альтернатив поліетилену у сучасному світі є безліч. Залишилося діяти. Діяти заради майбутнього!