Здійснений одноденний велопохід

   Щорічно 7 липня святкують своє професійне свято працівники сфери формування та забезпечення функціонування національної мережі територій і об’єктів природно-заповідного фонду – День працівника природно- заповідної справи, визначений відповідним Указом Президента України від 18 серпня 2009 року № 629.

   З нагоди відзначення цього свята напередодні був здійснений одноденний велопохід за маршрутом: м. Охтирка – с. Чернеччина – с. Риботень – м. Охтирка під керівництвом провідного фахівця з єкологічної освіти Гетьманського НПП Валентина СТАЛИНСЬКОГО для всіх бажаючих жителів м. Охтирки.

   Захід був проведений з метою формування у дітей, учнівської та студентської молоді екологічного мислення та ґрунтовних екологічних знань; почуття національної гідності та патріотизму; почуття відповідальності не тільки за те, що відбувається зараз, а й за майбутнє, здатність бачити екологічні ризики.

   Під час проведення велопоходу його учасники знайомились з представниками багатої місцевої флори, збирали гербарій, спостерігали за тваринами та птахами, віднаходили сліди їх життєдіяльності, вслухались у звуки природи.

  По закінченню заходу всі були одностайні в тому, що треба неодмінно зберегти для нащадків природне багатство Гетьманського національного природного парку.

Здійснений одноденний велопохід 3Здійснений одноденний велопохід 1Здійснений одноденний велопохід 2