Зустріч з мисливствознавцем Максютою І.М.

   Зустріч з мисливствознавцем Максютою 1Керівники Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості і спеціалісти Гетьманського НПП давно співпрацюють у екологічному напрямку. 31 жовтня 2013р. була організована зустріч з мисливствознавцем Охтирського лісгоспу Іваном Максютою, який підготував цікаву розповідь про тварин Охтирщини, їхні звички, місця розповсюдження, чисельність, популяції, полювання на диких звірів, і методи підтримки братів наших менших. Цікаво було дізнатись, що у лісах Охтирщини водяться лосі, олені, косулі, дикі кабани, лисиці, зайці, куниці, борсуки, горностаї, а у водних місцевостях водяться бобри, ондатри, видри.

   Іван Миколайович розповів, як працівники лісу допомагають тваринам з кормами, як борються з бракон’єрами. Учні дізналися про наслідки підпалів у лісах і на болотах, який жах переживають звірі і птахи, що там живуть, про хвороби тварин ї їхні житла, нори. Деякі види тварин занесені до Червоної Книги.

   У природі все збалансовано, природа сам регулює популяцію. Та все ж наслідки втручання людини у природу часто мають негативну дію. Тому природу треба охороняти, доглядати і підтримувати.

   То ж юні натуралісти отримали цінну інформацію і можуть розповісти про птахів і звірів своїм батькам, друзям, однокласникам.