Тижневий вебінар природоохоронних установ

    5-9 вересня 2022 у рамках імплементації проєкту «Боротьба із незаконними рубками в Україні», який фінансується Лісовою Службою США, громадська організація“ЛІіС” провела тиждень природоохоронних установ, присвячений аналізу закордонного та вітчизняного досвіду функціонування служб охорони природоохоронних установ.
    До участі у вебінарах та обговорення цієї непростої, але цікавої теми, доєдналися працівники Гетьманського національного природного парку.
    Дієва та ефективна служба охорони особливо-цінних природних територій є запорукою успішного збереження природних резерватів. ГО “ЛІіС” об'єднала експертів та фахівців у галузі охорони природи. Протягом тижня разом вивчали та аналізувати досвід служб охорони природоохоронних установ різних країн світу. Продовж тижня відбулася серія вебінарів, на яких представлено доповіді про моделі природоохоронних територій в європейських країнах, про організацію та функціонування служб охорони у національних парках різних країнах Пінічної Америки, Європи, Азії, Африки.
    По завершенню серії вебінарів відбувся круглий стіл на тему “Перспективи розвитку служби державної охорони ПЗФ України”. Під час зустрічі розглянули вітчизняний та частково закордонний досвід роботи служб охорони природних територій. Які організаційні моделі служби безпеки природних установ можуть бути використані в національних умовах? Обговорили типові проблеми, з якими стикаються працівники держслужби охорони ПЗФ та шляхи їх вирішення. Результати обговорення будуть використані під час розробки тренінгів для служб охорони установ ПЗФ в Україні.
    Аналізуючи власний та чужий досвід можна знаходити найкращі практики для збереження природи та впроваджувати їх у систему збереження навколишнього природного середовища України.

Тижневий вебінар природоохоронних установ1Тижневий вебінар природоохоронних установ4Тижневий вебінар природоохоронних установ5