Всеукраїнська науково-практична конференція

    Начальник науково-дослідного відділу Гетьманського національного природного парку, доктор біологічних наук Сергій Михайлович Панченко взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції, яку проводив КЗ СОР «РЛП «Семський». Метою якої було ознайомитися з досвідом роботи і здобутками колег та їх щоденною роботою в напрямку збереження, примноження та сталого використання природних цінностей, напрацювання та втілення в життя основних напрямків природоохоронної діяльності під час військового стану.
    У своєму виступі Сергій Панченко коротко розповів про розташування та природні особливості Гетьтманського НПП, основні напрямки наукових досліджень та їх практичне запровадження. Переходячи до теми своєї доповіді з актуалізації наукових досліджень в умовах війни, розповів про перебіг військових дій на його території. Вони істотно позначилися на організації наукових досліджень. Істотно порушено наші плани щодо гідрологічних, ентомологічних та лісознавчих досліджень. Неможливим є проведення комплексних досліджень р. Ворскли та складу флори грибів. Більш-менш успішно проведені спостереження щодо характеру розмноження птахів. Водночас є вискока потреба в проведенні спостережень щодо оцінки втрати екосистемних послуг та розробки заходів щодо відновлення екосистем, постраждалих в ході військових дій.
    Війна змінює обставини нашого життя, але нам все одно потрібно йти вперед! Разом до перемоги!

Всеукраїнська науково практична конференція 2Всеукраїнська науково практична конференція 1Всеукраїнська науково практична конференція 4