День без автомобіля

  День без автомобіля1 22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів. Цього дня заради збереження довкілля та здоров’я люди використовують велосипеди чи взагалі стають пішоходами.

   З метою відповідального ставлення до навколишнього середовища, скорочення шкідливих викидів та свідомого екологічного способу життя за співпраці заступника начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Гетьманського національного природного парку Наталії Євдокимової та керівника гуртка «Туристично-краєзнавчі сплави та походи» Комунального закладу позашкільної освіти Палацу дітей та юнацтва Тростянецької міської ради Лариси Усенко для вихованців гуртка відбулося екологічне заняття «Автомобіль - наш друг, але велосипед – краще!». Діти ознайомилися з історією виникнення Міжнародного дня без автомобілів, як вони негативно впливають на екологію, повторили правила дорожнього руху і безпечної їзди на велосипедах та визначили у змаганнях Кращого велосипедиста. У рамках відзначення цього Дня вихованці гуртка підготували пізнавальні інформаційні листівки та взяли участь у екоакції «День без автомобіля». Головним завданням цього заходу було привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування, переконати водіїв скористатися у цей день громадським транспортом.
Дослухавшись порад, люди можуть хоча б на один день знизити ступінь викидів в атмосферу та вплинути позитивно на екологію свого міста.

день без автомобіля 7день без автомобіля 6день без автомобіля 3