Заміни звичайну лампочку на енергозберігаючу

Серед екологічних дат є досить непримітні, проте дуже важливі дні для збереження нашого довкілля. Ми відмічаємо Час Землі – щорічна подія в останню суботу березня, коли світова спільнота закликає всіх на годину відключити електроенергію як засіб привернення уваги до проблем зміни клімату та збереження ресурсів планети. Можливо, не всі знають про день екологічного боргу , який нам говорить про наші надмірні потреби, які призводять до перевищення використання ресурсів обсягів, що наша планета здатна за рік відновити.
А в першу неділю жовтня кожного року ми відмічаємо цікаву дату – День «Заміни звичайну лампочку на енергозберігаючу». Цьогоріч вона припадає на 2 жовтня.
Мета створення Дня «Заміни звичайну лампочку на енергозберігаючу» - заохочення людей використовувати енергозберігаючі лампи замість звичайних ламп розжарення.
Ми вже давно не уявляємо своє життя без світла та інших благ, що дає нам електроенергія. Тому з кожним роком збільшується потреби в електриці і навантаження на електромережі. Це питання в тому числі можна вирішити, скориставшись можливістю переходу на енергозберігаючі лампи.
Переваги енергозберігаючої лампочки :
Довгострокові – енергозберігаюча лампа може пропрацювати до 10-15 тисяч годин, що в 20 разів перевищує час експлуатації лампи накалювання. А лампочки на світлодіодах працюють взагалі до 50 тисяч годин;
Економія коштів та електроенергії – енергозберігаюча лампа споживає на 60-80% електроенергії менше, ніж традиційна;
Висока світловіддача – максимум спожитої електроенергії енергозберігаюча лампа перетворює на світло, в звичайних 90% електроенергії йде на розігрівання вольфрамової нитки.
Вибір кольору– можна підібрати освітлення від білого до природного .
М’який та рівномірний розподіл світла , оскільки, на відміну від звичайної лампи, де світло виходить лише від вольфрамової спіралі, в енергозберігаючій лампі освітлення йде від всієї її поверхні.

Заміни звичайну лампочку на енергозберігаючу 1Заміни звичайну лампочку на енергозберігаючу 2