Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою

Сьогодні, 4 жовтня – у світі відзначають Всесвітній день тварин (World
Animal Day) . Свято запроваджено у 1931 році на Міжнародному конгресі
прибічників руху на захист природи, що відбувся у Флоренції.
Саме ця подія дала поштовх тому, що найрізноманітніші організації захисту
тварин зі всіх куточків світу вирішили об’єднати свої зусилля у цій боротьбі.
Пізніше ідеї щодо захисту прав тварин отримали юридичне оформлення у
більшості країн Європи.
Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних
країнах світу. У цей день проводять різноманітні заходи з метою підвищення
суспільної свідомості та активності громадян щодо захисту тварин.
За ініціативи провідної фахівчині з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксани Суслової 81 учень Хухрянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (опорного закладу освіти) Чернеччинської сільської ради Охтирського району, Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Бориса Антоненка-Давидовича, загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів № 6, №9 та вихованців екологічного напрямку Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді взяли участь у святкуванні та поділилися фотографіями з турботою та любов'ю до братів наших менших. Діти розділяють з тваринами і радісні( і не дуже) моменти свого життя. Діти вчаться проявляти турботу, любов і повагу до своїх підлеглих. І потім не залишають без уваги і братів дикої природи.
В Україні День захисту тварин святкується починаючи із 2000 року.
У світі є багато речей, що загрожують нашим „меншим братам”. Щодня природні ресурси використовуються зі зловживанням, водно-болотні угіддя та ліси руйнуються через будівництво нових міст, воєнні дії, а місця проживання живих істот перетворюють на асфальтні дороги. Крім того, незаконна торгівля дикою природою та браконьєрство призводять до зникнення цілих популяцій.
Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають безповоротно три види тварин. Щодня зникає більше 70 видів фауни і флори. За 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину.
День тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин.
Збереження, невиснажливе використання та відновлення тваринного світу залежить від кожного з нас, тому закликаємо долучитись до відзначення Всесвітнього дня захисту тварин і особистими справами внести свій посильний внесок у цю необхідну та добру справу.

Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою 1Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою 2Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою 3Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою 4Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою 6Допоможи тваринці та поділися своєю гарною справою 5