Бути вільним, як птах в небі…

    Бути вільним, як птах в небі - мрія і прагнення людей. Хтось тільки на шляху до цього, а для когось це вже не питання, адже справжня свобода, вона ніколи не покидає нас.
    Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час своїх мандрівок на виживання. Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою, значно скоротилася. Відзначення цього дня дає можливість кожному зробити свій внесок у зменшення загроз для птахів та для їхнього захисту.
    До Всесвітнього дня мігруючих птахів, який святкується у другу суботу травня та жовтня, провідний фахівець з екологічної освіти Наталія Кварта разом з вихованцями недільної школи «Янголятко» провела екологічно-пізнавальне заняття на тему: «Бути вільним, як птах в небі...». Основною метою свята є розширення знань людства про мігруючих птахів та звернення уваги на глобальні екологічні зміни, що руйнують екосистеми пташиного ареалу. Під час заняття діти ознайомилися з деякими представниками перелітних птахів, розгадували загадки, складали пазли. А по завершенню заняття, під керівництвом працівника Малої академії наук Охтирського міського центру позашкільної освіти - Гайдуковської Т.М., мали змогу прийняти участь у майстер класі на якому кожен зліпив свою пташечку з глини і не тільки.
    Але як би далеко не летіли наші птахи, навесні вони повернуться у рідний край! Тільки на рідній землі ми вільні, так як наша свобода знаходиться всередині нашого серця, як знаходиться і всередині серця цих унікальних представників усього пернатого світу!

Бути вільним як птах в небі 2Бути вільним як птах в небі 3Бути вільним як птах в небі 6