Ефект метелика

За спекулятивними теоріями помах крила метелика може викликати торнадо в іншій частині світу. Проте, метелики й без перебільшень можуть захопити твою уяву. Неймовірні комахи, що заплітають світло в чудернацькі косички свої барв, пафосні ласуни нектаром квітів, азартні гравці в мімікрію - це все про них. Їхні гусениці наводять жах на безліч рослин, а деякі навіть на інших тварин, адже ступили вони на стежку хижацтва.
Провідна фахівцівчиня з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксана Суслова стала учасницею лекції для любителів природи "Ефект метелика". На лекції розглядали тропічних метеликів та їхніх українських колег.
Дізналися багато цікавого про їхній спосіб життя та навіть заглянули у мікросвіт їхньої будови.
У кінці лекції учасники отримали відповіді на чисельні питання та взяли участь у вікторині в Кахуті.
Метелики є не тільки неймовірно красивими створіннями природи.
Комахи цього загону впливають на життя рослинності і лісів. Дорослі особини є запилювачами рослин. У шовковій промисловості людина використовує тутового шовкопряда як виробника волокна. Деякі гусениці метеликів харчуються тільки бур'янами, тому їх іноді застосовують як біологічну зброю з останніми. Тобто в місця, в яких сильно розрослись бур'яни, випускають гусениць (наприклад американської кактусової молі) , які поїдають шкідливі рослини.
Метелик — символ душі, безсмертя, відродження і воскресіння, здатності до перетворень.

Ефект метелика 1Ефект метелика 2Ефект метелика 3Ефект метелика 4Ефект метелика 5Ефект метелика 6