День гарбуза

26 жовтня діти Охтирщини святкували День гарбуза.
Україну не можливо уявити без сонячного овоча. Його можна сміливо назвати одним з атрибутів осені, а ще його називають «королем осені». Різний за формою, кольором, смаком гарбуз може бути окрасою на будь-якому столі. Це вдобавок і джерело вітамінів та мінералів, корисних для нашого організму. Він же і герой містичного свята Геллоуїн, яке так швидко увірвалося з-за кордону у наше життя.
Що потрібно, щоб Геллоуїн вдався? Веселі розваги та бажання святкувати . Деякі вважають за краще ігнорувати це свято. Всіляких страхів і жахів і без того дуже багато в нашому житті.Тому провідна фахівцівчиня з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксана Суслова запропонувала не надто заглиблюватися в страхітливу тему, а зробити Геллоуїн для дітей справжнім приводом для креативу. Скористатися лише одиним атрибутом .(Бо без гарбуза обійтися не вдасться). Вибрати гарбуз, додати природний матеріал і за роботу! Завдання просте - зробити з гарбуза тварину, пташку чи комашку . Учні креативно підійшли до завдання. Надійшло 83 творчі роботи від вихованців Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді, учнів Литовського навчально виховного комплексу: загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів - дошкільного навчального закладу Чернеччинської сільської ради Охтирського району , Хухрянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (опорного закладу освіти) Чернеччинської сільської ради Охтирського району, Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Бориса Антоненка-Давидовича, школи №4,
Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 6 . Дякуємо учасникам за творчий БУМ. Вийшло дуже круто. Це був справжній гарбузовий світ природи.
Найбільш це свято популярне в США, але щороку крокує світом. Головна мета цього дня – поширювати інформацію про цілющі властивості цього продукту та його цінність для організму.
Ця традиція бере свій початок з тих далеких днів, коли перші люди оселилися на континенті. Основною проблемою для них стала нестача їжі, яку вони змогли вирішити за допомогою вирощування гарбузів. З розвитком промисловості велика частина населення переселилася в міста, де гарбуз перестав посідати важливе місце в раціоні.
У ці дні разом з дітьми можна спекти гарбузовий пиріг, приготувати гарбузово-яблучні фреші чи зварити гарбузову кашу... Можна вирізати гарбузові ліхтарики з отворами і створити за допомогою них затишну атмосферу в домі. З сьогоднішніми відключеннями електроенергії, це буде дуже актуально. Подивитися гарний фільм, а під час перегляду посмакувати гарбузовим насінням. Заспівати з дітьми пісеньку «Ходить гарбуз по городу». Створити фотозону з гарбузів і зробити сімейну фотосесію. Намалювати з дітьми малюнки гарбузів або зліпити гарбузи з пластиліну. Чи розфарбувати розфарбовки.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02PkdGr9LxppY1UiHB6M76xF43urysoJrbzYf5sWLDz5SxC5eobwT5ABj9Ln18RPGHl&id=100064511389771

 

День гарбуза 1День гарбуза 2День гарбуза 3День гарбуза 5День гарбуза 4День гарбуза 6