Палити листя та сміття – заборонено!

Неодноразово повідомлялося про шкідливість спалювання сухих рослинних залишків. Але, на жаль, проблема і далі залишається актуальною.
Восени завжди активізується діяльність сезонних «паліїв» – опале листя вони утилізують у вогнищах неподалік житлових будинків. При спалюванні листя в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. За співпраці Гетьманського національного природного парку спільно з вихованцями КЗПО «Палац дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради взяли участь в екологічній акції «Не пали!» та вкотре закликали мешканців Тростянеччини не палити листя, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу. Закликаємо усіх бути розумними. Не спалюйте суху траву, листя та сміття на власних присадибних ділянках. Не знищуйте природу та не створюйте паніку серед громадян, які бачачи дим поблизу міст та думають, що це від ворожих обстрілів.
Пожежно-рятувальні підрозділи у час війни перебувають у посиленому режимі несення служби та мають реагувати на зовсім інші виклики, а ніж гасіння сухостоїв.

Палити листя та сміття заборонено 1Палити листя та сміття заборонено 3Палити листя та сміття заборонено 4