Яка ще птаха має своє персональне свято? Чому саме день Синички?

Тому що синичка - божа пташка.
З давніх пір 12-го листопада відзначався день Синички, тобто, день зустрічі зимуючих птахів.
Що можна робити в цей день:
Годувати синичок і решту пташок; робити годівниці; читати/писати вірші про птахів; загадувати загадки; малювати, вишивати, в'язати синичок; ворожити на синичках ( в старовину ворожили так: кидали крихти хліба, шматочки сала і спостерігали: якщо синичка спочатку стане клювати сало, то в будинку буде вестися живність, якщо стане клювати крихти хліба-то буде в будинку достаток.); милуватися птахами; твітити з хештегом #НагодуйСиничку
Вихованці мистецького напряму Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді відгукнулися на пропозицію провідної фахівчиню Гетьманського національного природного парку Оксани Суслової відсвяткувати день Синички малюнками, аплікаціями та ін творчими виробами.
Творити добро легко і приємно. Радимо всім і закликаємо не бути байдужими до пташок. Вони, маленькі і беззахисні, потребують нашої допомоги та підтримки, адже взимку їм приходиться скрутно в пошуках їжі.
З 10 синиць виживає до весни тільки 1. І наше з вами завдання: не дати загинути взимку від голоду нашим зимуючим птахам, зробити для них годівниці і підгодовувати птахів взимку.
Веселого всім свята!

Яка ще птаха має своє персональне свято Чому саме день Синички 1Яка ще птаха має своє персональне свято Чому саме день Синички 2Яка ще птаха має своє персональне свято Чому саме день Синички 3