Підгодуй птахів узимку

У суворі морозні дні брати наші менші чекають на нашу допомогу. Їм дуже важко пережити скорочений світловий день і за цей час знайти їжу.
Щорічно Гетьманський національний природний парк оголошує природоохоронну акцію "Підгодуй птахів узимку", "Допоможи птахам", яка проводиться з турботою про них протягом зими . Адже доля міських птахів багато в чому залежить від доброти, щедрості та милосердя людини.
Що для цього потрібно? Виготовити натуральні годівнички, насіннєві кульки та пригостити смаколиками наших пернатих друзів.
За ініціативи провідної фахівчині з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксани Суслової з початку грудня до акції долучилися 76 учнів Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №6, , Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Романа Костянтиновича Рапія №5, Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Бориса Антоненка - Давидовича, Хухрянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів опорний заклад освіти Чернеччинської сільської ради Охтирського району, вихованців Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді мистецького та екологічного напрямів. Всі учасники акції відзначені іменними Подяками.
Важливо знати, який корм найкраще давати птахам, а що – категорично заборонено.
Краще класти в годівничку насіння (соняшника, гарбуза); несолене сало; зерна (пшениці, ячменю; просо, овес); фрукти і ягоди (шматочки сушених, або свіжих); горішки (подріблені, сирі).
Ні в якому разі не можна годувати птахів хлібом (особливо свіжим, житнім); солоною, кислою, пряною та гострою їжею; смаженою їжею; запліснявілими продуктами; пшоном, цитрусовими.
Важливо пам'ятати, що це лише прикорм. Від людини птахи отримують лише частину необхідної їм їжі, а решту раціону доводиться добувати самостійно в природі.
Давайте всі разом допоможемо пернатим друзям пережити складні зимові дні.
Долучайтеся до акції . Не будьте байдужими до природи!

Підгодуй птахів узимку 1Підгодуй птахів узимку 2Підгодуй птахів узимку 3