Тваринний світ Охтирщини

   Тваринний світ Охтирщини 2Тваринний світ Охтирщини 1В приміщенні Охтирської міської центральної бібліотеки за ініціативи Гетьманського НПП відбулася зустріч з гімназистами. На зустрічі діти познайомилися з тваринним світом Охтирького краю. Розгадували загадки, кросворди. Переглянули відео-урок про зимівлю тварин. На згадку зліпили з жолудів маленьких мишок.

   Нинішнє покоління жителів Сумщини відповідальне за майбутнє природи рідного краю. Нам є, що охороняти! Тваринний світ Охтирщини вирізняється багатоманітним видовим складом. Тільки найпомітніша його складова - хребетні тварини - налічує понад 400видів, з них більш ніж 70 видів ссавців, майже 300 – птахів і 50 видів риб, а ще й земноводні і плазуни. Разом з тим вражають і викликають велике занепокоєння інші дані: з числа «наших» хребетних тварин у Червоній книзі Міжнародного союзу охорони природи зазначений 31 вид, у Європейському  червоному списку – 37, Червоній книзі України – 108 видів. Не менш значний відсоток видів входить до Червоного списку Сумської області та знаходиться під охороною Бернської конвенції.

   Сподіваємося, що тварини, про які йшла мова, будуть жити на Землі, залишаться і в майбутньому справжньою окрасою і гордістю Охтирщини і всієї України.