Водно-болотні угіддя Гетьманського НПП

До Всесвітнього дня водно-болотних угідь, яке відзначають 2 лютого, усі країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, в тому числі Україна, проводять різноманітні екологічні заходи, які привернуть увагу людства на проблеми сьогодення.
Сьогодні, у Охтирській центральній публічній бібліотеці в рамках проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України, провідна фахівчиня з екологічної освіти Наталія Кварта провела еколого-пізнавальне заняття, під час якого, діти проглянули цікаву презентацію про водно-болотні угіддя Гетьманського національного природного парку, познайомилися з їх мешканцями, взяли участь у майстер-класі з виготовлення жабки із паперу, а по завершенню заняття влаштували «жаб’ячі перегони».
Дійсно, за спостереженням науковців нашої установи, територія Гетьманського НПП цікава і різноманітна, не даремно основою Парку стали найбільші на річці Ворскла болотні масиви – раніше створені гідрологічні заказники загальнодержавного значення «Бакирівський», «Климентівський» та «Хухрянський», а також гідрологічний заказник місцевого значення «Ямний». Цікаво, що на піщаній терасі Ворскли в урочищі Литовський бір знаходяться унікальні сфагнові болітця, проте за останні 15-20 років вони майже висохли.
Тому, ми маємо розуміти, що усі водно-болотні угіддя потребують підвищеної уваги до їх збереження і підтриманні в належному екологічному стані! Кожен з нас може внести свій невеликий внесок у охорону водно-болотних угідь. Це дуже просто. Головна ідея - "НЕ НАШКОДЬ!"
У нас є чим пишатися і що берегти для майбутнього покоління!!!

Водно болотні угіддя Гетьманського НПП 1Водно болотні угіддя Гетьманського НПП 2Водно болотні угіддя Гетьманського НПП 3