Водно-болотні угіддя - найбільший на планеті осередок біорізноманіття

Водно-болотні угіддя є дуже важливими як для людини, так і інших мешканців нашої планети. Це домівка, середовище існування та прихисток для величезної кількості представників тваринного і рослинного світу
Не буде перебільшенням сказати, що водно-болотні угіддя складають основу нашого добробуту, навіть більше — вони є запорукою нашого існування.
Разом із тим ці екосистеми — одні з найбільших на планеті осередків біорізноманіття.
Тому треба вчити підростаюче покоління розширювати та поглиблювати знання з даної теми, досліджувати та оберігати мешканців водойм . За ініціативи провідної фахівчині Гетьманського національного природного парку Оксани Суслової вихованці Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді мистецького та екологічного напрямів, учні Охтирськиз загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів імені Остапа Вишні №4 та І-ІІ ступенів №6, Литовський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Чернеччинської сільської ради Охтирського району проявили творчу активність та виготовили мешканців водойм з підручного матеріалу. Серед робіт були малюнки і світлини. А ще розгадували кросворд -підказку.
Висловлюємо вдячність вчителям, методистам, керівникам гуртків та батькам за сприяння виховувати екологічно свідомих українців.
Важливо знати!
За приблизними оцінками, прісні водно-болотні угіддя є середовищем існування для понад 40% видів на планеті, зокрема 12% усіх видів тварин. Окремі угіддя можуть бути надзвичайно важливими для підтримання ендемічних видів. Наприклад, озеро Танганьїка в Центральній Африці є домівкою для 632 ендемічних видів тварин.
Водно-болотні угіддя є місцем нагулу для багатьох важливих промислових видів риб, яких виловлюють за межами цих територій. Затоплений ліс варзеа в Бразилії є місцем розмноження для більш ніж 200 видів риб.
З настанням зими в північній півкулі починається найдивовижніше масове переміщення живих істот на Землі — щорічна міграція багатьох видів птахів на великі відстані. Водно-болотні угіддя по всьому світу слугують гостинним піт-стопом, де птахи знаходять прихисток і їжу, перш ніж продовжити подорож.
Треба пам'ятати!
Водно-болотні зникають із Землі в 7 разів швидше, ніж ліси!
БЕРЕЖІМО, ПРИМНОЖУЙМО І ВІДНОВЛЮЙМО ВОДНО-БОЛОТНІ УГІДДЯ!!!

Водно болотні угіддя найбільший на планеті осередок біорізноманіття 1Водно болотні угіддя найбільший на планеті осередок біорізноманіття 2Водно болотні угіддя найбільший на планеті осередок біорізноманіття 3