Всесвітній день кульбаби (World Dandelion Day)!

  Всесвітній день кульбаби 1 13 травня щорічно відзначають свято, яке присвячене «шматочку травневого сонечка» - кульбабі.
   Саме коли сонце активно посилає своє проміння на землю, галявина вкривається зеленим килимом, а по траві миттєво розсипаються яскраво-жовті квіти – кульбаби. Для одних ці рослини – звичайні бур’яни, для інших– компонент вітамінних страв. А для вихованців гуртка "Географ-науковець" Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді (керівник ХОРОШУН Віра) кульбаба стала справжнім дослідженням. За ініціативи провідної фахівчині з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксани СУСЛОВОЇ, яка розробила завдання, маленькі дослідники протягом місяця спостерігали за рослиною, робили заміри, вивчали рослини, які ростуть поряд та виконували інші завдання.
   Маленька кульбабка виявила неабиякий інтерес у вихованців. Ще пізнайки дізналися, що із зелені готують вишукані салати, а із квіток варять смачне варення. Окрім того, квітка володіє цілющими властивостями, тому широко використовується в медицині. Як бачимо, кульбаба – рослина універсальна. Тому недарма в її честь було запроваджено окреме свято, яке так і називається – Всесвітній день кульбабки. В цей час квіточки з’являються на галявинах на територіях країн з помірним кліматом.

Всесвітній день кульбаби 2Всесвітній день кульбаби 3Всесвітній день кульбаби 4