«Ніби сонечка малі ці кульбаби на землі!»

Українське слово «кульбаба» походить від праслов’янського kulьbava květka та означає – «квітка, що гнеться». Річ у тім, що стебло кульбаби має трубоподібну форму. Коли її зірвати та попробувати розірвати трубку, вона ділиться на кілька частин, які згинаються у різні боки. Ще з дитинства діти самостійно знайомляться з цією рослиною, роблячи з неї ляльки.
До Всесвітнього дня кульбаби, який увесь світ святкує 13 травня, провідна фахівчиня з екологічної освіти Наталія Кварта завітала до дітей недільної школи «Янголятко» при Архангело-Михайлівському храмі з дуже близько до дітей темою «Ніби сонечка малі ці кульбаби на землі!». Разом з дітьми ми в незвичний спосіб, трубочкою для напоїв, малювали кульбабки, проглянули відео «Цікаві факти про кульбабку», зробили руханку та трішки пофантазували – виклавши із кульбабок герб України.
Якщо в Україні кульбабу вважають бур’яном, від якого важко позбутися, то в Італії цю рослину вирощують на величезних плантаціях. А ранньою весною кульбаба за досить високою ціною продається тут у супермаркетах. Навіть в меню дорогого італійського ресторану можна знайти вишукані страви, у яких зіркою є ніщо інше, як кульбаби.
Тому, перед тим, як вирвати кульбабку на огороді, подумайте, можливо з неї можна зробити щось корисне!

Ніби сонечка малі ці кульбаби на землі 1Ніби сонечка малі ці кульбаби на землі 3Ніби сонечка малі ці кульбаби на землі 2