День любові до дерев

16 травня відзначають День любові до дерев.
Дерева – це «діти природи». Можна з упевненістю стверджувати, що без них неможливе повноцінне життя людей на планеті Земля. Вони діляться з нами тінню, коли ми страждаємо від спеки, приносять плоди у вигляді їстівних фруктів, а також додають неповторну красу пейзажів. Доведено, що просто дивлячись на дерева, ми почуваємося щасливішими, менш напруженими і творчими.
Але незмінною залишається основна роль дерев – з екологічної точки зору вони важливі тому, що збагачують повітря киснем. Дерева роблять повітря вологим і чистим, вони стабілізують температуру, утримуючи клімат. Також захищають нас від повеней та зсувів ґрунтів.
Для тварин дерева – це дім і місце для життя. Практично всім представникам дикої природи дерева потрібні для нормального життя і повноцінного функціонування.
За ініціативи провідної фахівчині з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксани СУСЛОВОЇ до акції "Дерево - це життя" долучилися учні Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №9, Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Романа Костянтиновича Рапія №5, Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Остапа Вишні №4, вихованці екологічного напряму Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук учнівської молоді.
Виявляється, на кожну людину у світі припадає близько 408 дерев. На планеті Земля нараховують понад трьох трильйонів дерев (3 тис. млрд). Це - більше, ніж число зірок у нашій галактиці.
Близько 300 видів дерев перебувають під загрозою зникнення ( при тому що щороку вирубують 15 млрд дерев, а висаджують тільки близько 5 млрд). Велика кількість дерев потерпає від пожеж. Сьогодні ситуація з деревами ще складніша.
Серед усіх природних екосистем України ліси чи не найбільше страждають від інтенсивних бойових дій, а їхнє повне відновлення потребуватиме найбільше часу.
Для повернення природного балансу потрібно висаджувати дерева. Зроби свій внесок для відновлення Землі!

День любові до дерев 1День любові до дерев 2День любові до дерев 3