Вишиванка – генетичний код українця!

Вишиванка генетичний код українця 1«...У вишиванці думи і пісні,
Про щастя, мрії, туга за синами,
Тривога вічна, гарні дні ясні,
До Бога звернення — молитва мами.»
(Уривок з вірша Надії Красоткіной)
   Українська вишиванка - не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка - це частина генетичного коду українця.
18 травня – всі українці відзначають День вишиванки. Для української вишивки характерно часте використання орнаментів, які символізують Сонце і Воду - дві основні природні стихії, які створили і підтримують життя на Землі. Тому їх сприймають як батьківську і материнську енергії - сонячну і водну. У вишивці постійно використовують зображення частинки природи – різні види птахів, грони калини, листя дубу, квіти троянди, барвінку, маку та зображення інших рослин.
   Тому, саме цей день за ініціативи провідної фахівчині з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталії Кварти спільно з батюшкою Архангело-Михайлівського храму отцем Георгієм організували вело-прогулянку для дітей недільної школи «Янголятко» в гармонії з природою. Діти мали можливість дружнім колективом милуватися красою природи, зробили гарні світлини та активно відпочити.
   Зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.
   СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Вишиванка генетичний код українця 2Вишиванка генетичний код українця 3Вишиванка генетичний код українця 4