5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

   Всесвітній день охорони навколишнього середовища 1Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
  Цього року відбувся захід присвячений 51-ріцниці Всесвітнього Дня охорони навколишнього середовища. На запрошення Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської обласної державної адміністрації співробітники Гетьманського національного природного парку прийняли участь в цьому заході який був проведений на теренах Сумського національного аграрного університету.
   Відзначення цього Дня розраховане на те, щоб привернути увагу громадського суспільства до проблем довкілля, підкреслити гостру необхідність у зміні відношення людини до природи, підвищити екологічне виховання громадян.

   В цей день слів подяки заслуговують не тільки працівники природно-охоронної галузі, але й люди багатьох дотичних професій, а також усі ті, хто власною працею та звитягою на користь довкілля допомагає державі вирішувати екологічні проблеми, втілювати в життя ідеї сталого розвитку.

   Саме до відзначення цього Дня приурочено підведення підсумків та відзначення грамотами Сумської обласної ради, Сумської державної адміністрації, Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської державної адміністрації працівників природоохоронної галузі та їх ветеранів.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища 2Всесвітній день охорони навколишнього середовища 3Всесвітній день охорони навколишнього середовища 4