Вплив війни на «заповідні діаманти» України

   Вплив війни на заповідні діаманти України 35 червня у Всесвітній день охорони навколишнього середовища, провідний фахівець з екологічної освіти Наталія кварта завітала до музейного кіно клубу «DOCUпанорама» проєкту «DOCU ДІЄ 2.0» (модератор Людмила МІЩЕНКО) де переглянули фільм «Заповідник Асканія Нова» (режисер фільму Андрій Литвиненко). За словами режисера, образ Асканії - це образ дуже цінного, заповідного діаманта.
   Сюжет фільму розгортається навколо чотирьох героїв із цілковито різними характерами, долями та цілями. Проте їх поєднує одне – бажання зберегти життя серед найбільшої в Україні оази, що наразі стрімко втрачає свою унікальність.
Модератор кіноклубу Людмила МІЩЕНКО зосередила увагу присутніх про життя заповідника в умовах окупації, як війна впливає на екологію півдня України.
   Експертом на кінопоказі виступила Наталія КВАРТА зазначила: "Особливо великої шкоди зазнали території Гетьманського національного природного парку. Військові дії є одним із негативних факторів впливу на життя птахів та звірів та ареал їхнього розселення. На даний час туристичні послуги парком не надаються. Чекаємо перемоги для відновлення повноцінної рекреаційної роботи."
   Після перегляду глядачі обговорили екологічну небезпеку, збитки, які війна наносить природі України.
«DOCU / CLUB Фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.
#docuclub
#docuclub
#docu_показ

   Вплив війни на заповідні діаманти України 1   Вплив війни на заповідні діаманти України 2